Tragiskt men magiskt!

Jisses, mp2tk har halkat efter! Och Kjell har tagit täten i bloggandet.
Nu får vi nog ta och sätta fart med bloggen så de blir något att läsa, så här kommer mitt första inlägg!

Så påtal om ingenting så såg jag på de löjligaste programmet jag sett på länge igår. De handlade om vuxna människor alltså inte i 30-års åldern utan närmare 50-60 som har sådan längtan efter barn att de gör något så patetisk som att beställa en docka som är på pricken lik ett riktigt barn. Sedan behandlar de dem som om de vore deras egna levande barn! De köper kläder för tusentals kronor och går ute och går med dem i barnvagn. Hur löjligt är inte de?! Varför inte adoptera ett riktigt barn och i och med de göra någon god gärning i samhället? För i dag finns det så otroligt många hemlösa barn som har sådan längtan efter föräldrar som älskar dem.
Så till er som lever i en fantasivärld där ni praktiskt taget "leker" med dockor. Hjälp istället ett barn som verkligen behöver ett hem och ge den den kärlek som ni istället ger en docka.
 
all for me. over and out!

/Q


Ploggtorka

Vilken katastrof. Ingen av oss elever har ännu börjat... erhm, "plogga". Detta ska självfallet åtgärdas så snart som möjligt. Just nu sitter jag och övriga vänner i textklassen på en Mediekommunikationslektion. Vi ska undersöka ett företags profil. Finns roligare saker att sysselsätta sig med, kan tyckas. Därför gick jag för skojs skull in på vår gemensamma blogg för att upptäcka eventuella förändringar, och se vad jag fann! Tänka sig att Kjell ploggar så flitigt.
Jag vet inte om jag kanske borde presentera mig själv lite kort och koncist. Jag gillar att läsa deckare, att lyssna på konstig musik, kakburkar med fina mönster, att njuta av livet med tända ljus och neddragna persienner, och självfallet att skriva. Det jag inte gillar är köttet som serveras i skolans matsal, huvudvärk och andra åkommor, att gå till frisören, och Sveriges klimat och stela mentalitet.
Så, nu vet ni lite om mig. Jag vill varna er för mycket gnäll över Sverige från min sida. Jag kan tyvärr inte hjälpa det.
Vill också passa på att tipsa om vår väggtidning Stretch. Ni som går på Västerhöjd: läs den!

/U

Besviken - men ger inte upp

Inte en enda av eleverna i min kurs har ännu varit inne och ploggat. Suck. Men som lärare är man van. Det är bara att bryta ihop och komma igen...
  
Nä, nu ska jag inte överdriva. Den här inledningen vara bara ett misslyckat försök att vara lustig. Vi har ju nyss startat den här plugg-bloggen, och vi är inne på allra första förberedande stadiet. Idag är det tisdag, och i morgon ska gänget i Mp2 tk jobba extra med att sammaställa ett reportage/kollage/väggtidning om alla medie-tvåornas läger på Segolstorp (ligger strax norr om Mariestad vid Väner-stranden) i förra veckan. De är just nu fullt sysselsatta med att tänka på annat än att plogga. Hoppas jag. Tror jag. Är jag övertygad om.

Mp2 tk är nämligen ett bra gäng. De tar tag i saker och sätter igång så det ryker. Återstår bara att se om det blir resultat också. Hoppas jag. Tror jag. Är jag övertygad om.  

Det finns inget värre än lärare som inte tror på sina elever. Hur ska de i så fall kunna tro på sig själva?

Jag tror. Jag är övertygad. Jag vet. Jag bara larvar mig när jag säger att jag hoppas.

Tchr 080923

Här ska vi plogga = plugga+blogga

HEJ!


Det här är ett ställe där du kan följa vad som händer hos
klass Mp2 tk på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde. Vi har just
börjat blogga. Det är ett inslag i undervisningen i en ämne
som heter Textkommunikation.  Där är det meningen att
eleverna ska lära sig hantera alla olika former av texter. 
  
Först och främst handlar det förstås om texter
med journalistiskt stuk - nyhetsartiklar och reportage -
men det ska också handla om information och reklam.
Så småningom kommer det också att bli poesi och skön-
litteratur, när texteleverna kommer upp i B- och C-kurserna.
Så här i början ska det vara enkelt - nyheter och reklam.
För det är väl enkelt satt skriva nyheter - eller?

Välkommen till vår blogg!

Nu sitter jag här och väntar på att mina elever ska få ändan
ur vagnen och börja skriva något de också.
Jag heter Kjell Åberg och är lärare i Textkommunikation.

Maila mig gärna!  [email protected]

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0